Teraz jest 31 sty 2026, o 21:30

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 cze 2010, o 17:42 
Duc de Castiglione

Streszczając dialog Starego z ChLasallem: zostały podjęte starania alternatywnej rezerwacji w innej lokalizacji: Uniejów
W poniedziałek ponoć będzie coś wiadomo.

Panowie... błagam!

PostNapisane: 14 cze 2010, o 17:59 
Vice-roi d'Italie
Vice-roi d'Italie

Motto:
"Dzięki słusznym decyzjom nie ma śladów paniki. Stan wyjątkowy zawsze smaczny i zdrowy!" klasyk Kazik :lol:

Witam Koleżeństwo,
Śpieszę donieść najnowsze wieści i ustalenia związane z tegoroczną LKP.
Lubostroń niestety "nie wypalił", gdyż pomimo nadziei czynionych nam w sprawie udostępnienia innych lokali poza zarezerwowanymi dwoma "studiami", okazało się dziś ostatecznie, że nie potrafią nam zagwarantować większej ilości miejsc ze względu na odbywający się w tym samym czasie festiwal "Muzyka pod gwiazdami". Trudno... Chociaż moim zdaniem jest to miejsce, które w przyszłości moglibyśmy jeszcze wykorzystać na LKP, o ile koleżeństwo taką chęć będzie jeszcze miało.
W związku z zaistniałą sytuacją podjęliśmy wspólnie z Lasallem już pewien czas temu poszukiwania "wyjścia awaryjnego". Dostarczył nam go pitrek (któremu chciałbym niniejszym bardzo podziękować :) ) wskazując na Uniejów. Miejsce to komunikacyjnie bardziej dogodne niż Lubostroń, bliższe "stolycy", Łodzi, Kaliszowi, Krakowowi oraz południowo-wschodnim Kresom - a więc miejscom stałego pomieszkiwania większości potencjalnych i dotychczasowych uczestników. W Uniejowie są dwa miejsca noclegowe - Zamek i Kasztel. Wybraliśmy Kasztel ze względu na atrakcyjniejszą (czytaj - niższą) cenę. Jeśli jednak ktoś ma większe (czytaj - droższe i bardziej luksusowe) wymagania, może na własną rękę zarezerwować nocleg w niedalekim zamku. Dla preferujących Kasztel i towarzystwo większości forumowej braci Lasalle osobiście wynegocjował cenę noclegu w dormitorium: 55 zł za noc. Do tego został dołączony bonus w postaci godziny darmowego moczenia się w solankowym basenie :P . Na razie podjęliśmy rezerwację dormitorium (10 osób) oraz dwóch pokoi (po 2 osoby). Gdyby zainteresowanie było większe - są jeszcze możliwości kolejnych rezerwacji. Proszę jednak o rychłe deklaracje uczestnictwa! Poniżej podaję wszystkie znane nam dotychczas koszty:
nocleg - od 55 zł za osobę
przygotowanie ogniska - 150 zł
grill - od 40 zł za osobę (to cena "wersji podstawowej" na którą składają się: kiełbasa staropolska 1 szt., kaszanka tradycyjna 1 szt., karkówka marynowana 1 szt + dodatki jak pieczywo, ketchup, musztarda itp. Chętni mogą zamówić bardziej wyrafinowane zestawy w skład których wchodzą żeberka, golonki, pstrągi, oscypki itp. Gdyby ktoś pragnął poznać szczegółowy cennik - proszę o wiadomość na PW, wówczas odeślę stosowny plik excela)
wynajęcie sali z rzutnikiem - trwają tu negocjacje o wyniku których niezwłocznie powiadomimy.
Dla tych, którzy chcią zapoznać się z warunkami noclegowymi w kasztelu:
http://www.termyuniejow.pl/pl/index.php?a=48

PostNapisane: 14 cze 2010, o 18:02 
Vice-roi d'Italie
Vice-roi d'Italie

Oto lista osób które zadeklarowały uczestnictwo w LKP w Lubostroniu. Proszę o potwierdzenie czy osoby te akceptują nowe miejsce kampanii w Uniejowie! Zachęcam także innych uczestników forum do przyjazdu!
- Lasalle
- syn Lasalla
- apacz
- Louis Nicolas
- WPK
- Chevau-leger
- Kamp
- pitrek
- Muiron
- grenadier

PostNapisane: 14 cze 2010, o 18:15 
Roi de Saxe et duc de Varsovie
Roi de Saxe et duc de Varsovie

Oczywiście akceptuję.

PostNapisane: 14 cze 2010, o 20:06 
Roi de Portugal et duc de Fuengirola
Roi de Portugal et duc de Fuengirola

Ja też będę!

Cieszę się , że wybór padł na kasztel w Uniejowie. Od dwóch lat robimy tam zimowe spotkania naszego pułku i miejsce bardzo nam się spodobało.
Oto kilka zdjęć:
http://www.pulk4piechoty.dywizjaxw.pl/g ... itemId=720

pozdrawiam
Piotrek

PostNapisane: 14 cze 2010, o 20:42 
Roi de Vénétie et duc d'Arcole

Apacz chyba nie zauważył mojego wcześniejszego akcesu na tegoroczną LKP, który niniejszym ponawiam.

Gdzie strony Wołgi, bory jej cieniste,
Gdzie szczyt gmachów egipskich przebija obłoki,
Walczących za cię, sępom zostawione,
Sterczą Polaków kości rozrzucone....

PostNapisane: 14 cze 2010, o 20:55 
Duc d'Essling
Duc d'Essling

W uzupełnieniu dodam, że dla pary (chyba Muiron albo Grenadier wyrażał chęć uczestnictwa ze swoją ... Napoleonką) jest zarezerwony pokój książęcy, a w nim Łóżko Wielkie z Baldachimem.

Z wyliczenia wynika, że są jeszcze miejsca - w ramach już dokonanej rezerwacji. Czekamy zatem na chętnych.

Aha, jedna uwaga: w kasztelu poza niektórymi pokojami 2-u osobowymi (jak w/w) łazienki są na korytarzu.

Mamy też nieco różnych ofert z Uniejowa: kulinaria (np. obiady od 25 zł), atrakcje, kąpiele etc. Trochę tego jest więc mogę przesłać na PW.

Aha II, w cenie jest śniadanie.

PostNapisane: 14 cze 2010, o 21:13 
duc de Sandomierz, Maréchal d'Empire
duc de Sandomierz, Maréchal d'Empire

ChLasalle napisał(a):
W uzupełnieniu dodam, że dla pary (chyba Muiron albo Grenadier wyrażał chęć uczestnictwa ze swoją .

Co do mnie jestem kawalerem :P .Studiuje właśnie rozkłady jazdy,i wychodzi mi,ze mam cudowne połączenia.Teraz tylko obłaskawić
szefostwo w pracy,i jestem.Tak wiec na razie nie stawiam kropki nad i,co mnie smuci. :(

PostNapisane: 14 cze 2010, o 21:53 

ChLasalle napisał(a):
wyrażał chęć uczestnictwa ze swoją ... Napoleonką) jest zarezerwony pokój książęcy, a w nim Łóżko Wielkie z Baldachimem

Śpieszę sprostować, że po dyskusji Napoleonka czyli moja żona zostaje w domu.
Tak więc przybędę sam.

Gdzie strony Wołgi, bory jej cieniste,
Gdzie szczyt gmachów egipskich przebija obłoki,
Walczących za cię, sępom zostawione,
Sterczą Polaków kości rozrzucone....

PostNapisane: 14 cze 2010, o 22:22 
Duc d'Essling
Duc d'Essling

Muiron napisał(a):
ChLasalle napisał(a):
wyrażał chęć uczestnictwa ze swoją ... Napoleonką) jest zarezerwony pokój książęcy, a w nim Łóżko Wielkie z Baldachimem

Śpieszę sprostować, że po dyskusji Napoleonka czyli moja żona zostaje w domu.
Tak więc przybędę sam.

Jeszcze nic straconego. Napoleonki, jak wiadomo, zmienne są :D

W LKP 2009 uczestniczyły ich ostatecznie 3. Wszystko zatem możliwe. W każdym razie zapraszamy. Może się skusi Baldachimem. Albo wykładem Apacza ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]